LEF espresso brownie

Ingrediënten
• 300 gr roomboter (LOKAAL)
• 300 gr pure chocolade (FAIRTRADE)
• 340 gr bloem (BIO)
• 600 gr mascobado suiker (FAIRTRADE)
• 6 eieren (LOKAAL)
• 4 tl vanillesuiker
• 100ml Dark Roast Espresso (FAIRTRADE)
• een rechthoekige ovenschaal of bakvorm van ong. 28×19 cm en bakpapier.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Doe de boter en de chocola samen met de espresso in
een rvs-beslagkom. Verwarm deze kom al roerend
boven een pan met kokend water (au bain-marie) tot
de chocola helemaal gesmolten is.
3. Meng in een andere kom de bloem, mascobadosuiker,
eieren en de vanillesuiker goed door elkaar. Spatel
het chocolademengsel er rustig doorheen tot alles
mooi gemengd is.
4. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het
beslag erin.
5. Bak de brownie 55 minuten in het midden van de oven.

Ze zijn lekker warm maar zeker ook koud. Ze zijn tot een
week te bewaren. Bij overschot zijn ze makkelijk in te
vriezen.