Appelcake met chocolade

6 appels – 3 eieren – 30 gr olijfolie – 100 gr melk – 80 gr lichtbruine rietsuiker – 10 gr vanille suiker – 120 gr bloem – 10 gr bakpoeder – sap van een halve citroen – 100 gr pure chocolade (gesmolten).

Verwarm de oven op 180°C. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
Schil de appels, halveer ze, haal het klokhuis weg en snijd ze in dunne plakjes.
Leg de appelschijven in een mengkom met wat citroensap en zet even opzij.
Klop in een andere kom de eieren met de olie, melk, suiker en vanillesuiker tot de textuur schuimig wordt.
Voeg de gesmolten chocolade toe en meng tot de chocolade volledig is opgelost.
Voeg de bloem en bakpoeder toe en blijf mengen tot je een glad beslag zonder klonters krijgt.
Giet het beslag over de appelschijven en meng voorzichtig met een spatel om te voorkomen dat de stukjes breken.
Giet het mengsel in een bakvorm.
Bak ongeveer 1 uur.
Laat de cake volledig afkoelen in de bakvorm.