Deze koekjes gebruiken volkorenmeel en honing voor een natuurlijk gezoete traktatie, verrijkt met heerlijke, zelfgehakte Fair Trade chocolade.
Ingrediënten:
Volkorenmeel (Tarwemeel): 100 gram
Amandelmeel (Amandelpoeder): 45 gram
Baking soda (Zuiveringszout): ½ theelepel
Zout: ¼ theelepel
Kokosolie of Boter (gesmolten): 20 gram
Honing (als zoetmiddel): 60 gram (verlaagde hoeveelheid voor minder zoetheid)
Groot Ei: 1 stuk
Vanille-extract: ½ theelepel
Dark Chocolate Salty Fudge Almond: 100 gram (Fair Trade chocolade)
Geroosterde Walnoten (gehakt): naar behoefte
Bereidingswijze:
Chocolade voorbereiden: Hak de 100 gram chocoladereep grof met een scherp mes tot onregelmatige stukjes (chunks). Zet opzij.
Meng de droge ingrediënten: Meng het volkorenmeel, amandelmeel, zout en baking soda door elkaar in een kom en zet opzij.
Meng de natte ingrediënten: Klop in een aparte kom de honing en de gesmolten kokosolie (of boter) door elkaar met een garde. Voeg het ei en vanille-extract toe en klop goed.
Combineer de mengsels: Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng kort met een garde of spatel, net genoeg totdat alles is gecombineerd tot een deeg.
Chocolade en noten toevoegen: Spatel de gehakte chocolade en eventueel wat gehakte walnoten door het deeg.
Rusttijd (belangrijk): Bedek het deeg met plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten. Dit voorkomt dat de koekjes te veel uitlopen tijdens het bakken.
Vormen: Verdeel het deeg met een ijsschep in bolletjes en plaats ze met voldoende tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de bolletjes met je hand lichtjes plat.
Bakken: Bak in een voorverwarmde oven op 180 tot 190 graden Celsius gedurende 12 tot 14 minuten. Ze zijn klaar wanneer de randen goudbruin zijn, maar het midden nog zacht is.
Laat de koekjes 5-10 minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze verplaatst. Ze worden steviger naarmate ze afkoelen.
Veel bakplezier

