Proef fairtrade

Met Boer Bas brengen we een eerlijke en pure smaak op tafel.

We nodigen iedereen uit om op vrijdag 3 oktober (11-18u) en zaterdag 4 oktober (10-17u) langs te komen en te proeven van onze (h)eerlijke fairtrade sweet revolution.

Vers geperst lokaal appelsap, barunoten uit de Cerrado en een heerlijk gebak (recept hieronder) als ode aan de kracht van samen: lokale, biologische producten in harmonie met Fairtrade-ingrediënten. Zo vieren we niet alleen de rijkdom van onze grond, maar ook de verbondenheid met boeren wereldwijd. Een zoete revolutie die begint op je bord!

Proef en neem meteen ook alle ingredienten mee om zelf aan de slag te gaan.

faire chocoladetaart of brownie met appel

Ingrediënten:
200 g biologisch tarwe- of speltmeel Flour Power*
100 g biologische bietsuiker van rebio uit Duitsland
125 g biologische hoeveboter van De Zwaluw op kamertemperatuur
1 ei boerenkoekoek De Groene Cirkel
1 zakje bakpoeder
4 hoogstam appels van Koolmees
150 g all seasons chocolade van Holy Cow uit India
*maak je liever een glutenvrije taart, gebruik dan havermeel van Flour Power.
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakplaat in.
Rasp de appels en smelt de chocolade au bain marie. Meng vervolgens alle ingrediënten tot een smeuïg geheel en giet het deeg op de bakplaat. Bak de appeltaart ongeveer 40 minuten. Na het afkoelen kan je de taart afwerken met chocoladesaus, stukjes appel etc. Serveren met een lekker kopje koffie van koffie RICO uit Honduras.
Meer weten:
www.boerbas.be
www.flourpower.be
www.rebio.de/zucker/
www.biodezwaluw.be
www.degroenecirkel.be
www.koolmees.be
www.holycow-chocolate.be
www.caferico.be