Hulkpannenkoeken
4 à 5 kleine of (kindermaat) pannenkoeken.
Voorbereiding: 15 minuten. Bakken 7 minuten.
Nodig:
Ingrediënten
• 100 gram boekweitmeel, (glutenvrij) havermeel of speltmeel
• 120 ml (plantaardige) melk
• handvol verse spinazie
• 1/2 theelepel kaneel
• 1 ei
• olie om in te bakken
Keuken- en bakmateriaal
Maatbeker, staafmixer of blender, (pannenkoeken)pan, pollepel, keukenweegschaal.
Bereiding:
1.Doe het ei samen met het meel, de (plantaardige)melk, de kaneel en de spinazie in de (maat)beker. Gebruik een staafmixer om alles te mixen tot een glad beslag. Dit beslag is redelijk dik. Wil je het vloeibaarder? Voeg dan extra melk toe.
2.Bak de Hulkpannenkoeken in een (kleine) koekenpan met daarin olie. Gebruik eventueel een deksel op de pan om de bovenkant van de pannenkoeken sneller te laten stollen zodat je de pannenkoeken sneller om kunt draaien.
3.Serveer de Hulkpannenkoeken warm of koud. Serveren kan met bessen, banaan, aardbeien, … Een beetje ahornsiroop maakt het geheel af.
TIPS:
-Je kan de pannenkoeken ook klaarmaken met een blender.
-Voeg een banaan toe voor extra smaak en vitaminen. Let wel dat je deeg dan nog dikker wordt. Voeg een scheut extra melk toe.
-Je kan deze pannenkoeken ook maken met gewone tarwebloem.
-Deze pannenkoekjes zijn lekker on the go, in de brooddoos of als vieruurtje.

