Pompoen-chocolademarmercake

Voor 4 personen:
175 gram pompoen
50 gram extra pure Fairtrade chocolade
125 gram bloem
1.5 gram kaneelpoeder
0.5 gram gemberpoeder
2 gram bakpoeder
200 gram Fairtrade rietsuiker
80 gram boter (op kamertemperatuur)
1 ei

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175˚C. Schil de pompoen met een dunschiller, verwijder de draderige zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.

Stap 2
Verdeel de pompoen over de bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 20 minuten tot de pompoen zacht en gaar is. Mix de pompoen in een blender tot puree en laat afkoelen.

Stap 3
Hak de chocolade grof en smelt au bain-marie in een kom boven kokend water. Klop met de handmixer in een ruime kom de suiker met de boter tot een luchtig geheel en voeg de eieren één voor één toe. Zet de mixer uit.

Stap 4
Meng apart de bloem met het bakpoeder, kaneelpoeder en gemberpoeder. Zeef dit daarna boven de kom en schep om. Voeg de pompoenpuree toe en mix tot een glad beslag.

Stap 5
Pas de temperatuur van de oven aan naar 160˚C. Vet het cakeblik in met een voldoende boter en bestuif met bloem. Neem 1/3 van het beslag uit de kom en meng met de gesmolten chocolade. Vul het blik met afwisselend met pompoenbeslag en chocoladebeslag.

Stap 6
Vul het cakeblik tot 2/3 en roer kort met een mes of satéprikker door het beslag voor het gemarmerde effect.

Stap 7
Bak de cake in het midden van de oven op 160 ˚C in ongeveer 35-50 minuten. Steek een satéprikker in de cake en als hij schoon uit de cake komt is hij gaar.

Stap 8
Laat de cake afkoelen op een rek en stort de cake uit de vorm met behulp van een bord. Schaaf ter decoratie met een dunschiller chocolade over de nog lauwwarme cake.

Gebaseerd op dit recept: https://www.dekamarkt.nl/meer/recepten/gemarmerde-pompoencake-met-chocolade/10037